Шпаклювання стін

У цій роботі використовувалося два види шпаклівок одна латексна готова до вживання та інша гіпсова в мішку, яку треба було розводити. Вийшло так через те, що порахував одного відра латексної шпаклівки на стінку приблизно 15 м2, вистачить.

На відрі було вказано обсяг площі, що накривається 32 м2. На другий шар мені не багато не вистачило, купив гіпсову, дешевшу за латексну. Ціна відра вагою 8 кг готової латексної шпаклівки коштувало 350 рублів, а 12 кг фінішної гіпсової 125 руб. фірми «Старотелі».

Вийшов великий перевитрата латексної шпаклівки через те, що я не додав води в готову суміш. Вона була густа і при першому шарі нанесення на стіну дуже важко розтягувалася і виходив товстий шар. При нанесенні другого або фінішного шару я додав трохи води, в склад латексної шпаклівки, що залишився, шпаклювати було легше і витрата зменшилася.

Порада під час роботи з готової шпаклівки за допомогою води доводьте її до консистенції сметани. Легше наносити на стіни і зменшить витрату матеріалу. Гіпсову шпаклівку приготувати не дуже важко для цього потрібен міксер та ємність для перемішування. Насамперед висипають у ємність шпаклівку, потім додають трохи води та перемішують.

У міру перемішування додають воду до одержання потрібної консистенції. Якщо порівнювати ці шпаклівки, то латексна мені більше сподобалася в нанесенні, порівняно з гіпсовою. Латексна еластичніша, краще тягнеться під шпателем і вийшла більш гладка поверхня.

Гіпсова шпаклівка після 4-5 разів проходження по ній шпателем залишала шорсткі сліди, збиралася в грудки. Які можуть бути причини, пояснити не можу, моє припущення не великий час життя матеріалу. Після укладання на поверхні гіпсової шпаклівки з’явилися бульбашки.

У роботі з латексною шпаклівкою цих проблем не було. Наступного разу, якщо робитиму вибір між гіпсовою та латексною, я оберу останньою.