Металочерепиця або керамічна черепиця — види покрівлі

Дах – один з найважливіших конструктивних елементів будь-якого будинку – недарма приказка «бути бомжем» – термін крайнє лихо. Щоб дах виконував свою найважливішу роль — захищав будинок від погодних умов, він має бути виготовлений із твердих матеріалів. Це три найпопулярніші типи дахів, що використовуються в одноквартирному будинку.

Керамічні плитки
Це найстаріший вид руберойду. Черепиця яку можна купити на сайті https://budprogres.com.ua – це дуже масивні плити зі спеціальної глини – щоб витримати вагу даху, зробленого з них, у нашого будинку має бути дуже міцна кроквяна ферма. Реалізація такої конструкції та покупка самої черепиці пов’язані з дуже високими витратами (чим більше, тим більше поверхня даху), але це вкладення, яке коштує своїх грошей – особливо якщо ми будуємо свій будинок у регіонах із досить суворими умовами. кліматичні умови, наприклад, у горах. Керамічна плитка дуже стійка до несприятливих погодних умов, легко витримує сильний вітер, а ферма здатна витримувати тиск великих мас снігу. Крім того, керамічна плитка має дуже хороші акустичні властивості — завдяки цьому шум падаючого на їхню поверхню дощу стає не таким гучним.

Цементно-бетонна плитка
На перший погляд вони дуже схожі на керамічну плитку, але відрізняються меншою стійкістю до несприятливих погодних умов і трохи нижчими шумопригнічуючими властивостями. Позитивною відмінністю є ціна, вартість установки цементної плитки може бути нижчою, ніж у випадку з керамічною плиткою. Крім того, ця якщо купити металочерепицю вона легша і, отже, не вимагає будівництва такої міцної кроквяної ферми – це ще одна економія. Обидва перераховані вище види плитки відрізняються високою міцністю, гарантія на них не може перевищувати навіть 50 років. Однак варто відзначити, що під впливом вологи цементна плитка втрачає акриловий шар захисний, тому її необхідно періодично оновлювати.

Сталева черепиця
Цей тип покриття, безумовно, найпопулярніший із усіх. Вирішальним фактором при виборі черепиці є її невисока ціна і відносно невисокі витрати на монтаж. Цього рішення цілком достатньо, якщо ми будуємо свій будинок у місці з досить помірним кліматом, у низині – погодні умови там не становитимуть більшої небезпеки для сталевої черепиці. З іншого боку, пам’ятайте, що металевий лист, на який потрапляють краплі дощу, дуже сильно резонує. Тому, якщо ми плануємо облаштувати приміщення, розташовані безпосередньо під дахом, слід подбати про належну звукоізоляцію.