Арболітові блоки – економний будівельний матеріал

Арболітові блоки набирають популярності. Це цілком зрозуміло, тому що цей стіновий матеріал за сумісництвом також виступає в ролі ефективного утеплювача.

За оцінками, арболіт у п’ять разів тепліший за традиційну цеглу і вдвічі тепліший за керамзитобетон. Звичайно, цей матеріал має бути популярним з огляду на економічну вигоду при використанні таких теплих стінових матеріалів. Що є арболітові стінові блоки? Це вблоки, виготовлені з легких бетонів з особливими екологічними наповнювачами.

Зазвичай як наповнювач виробники використовують дерев’яні тріски або стебла льону. Можуть також застосовувати інші подібні матеріали. В результаті арболіт виходить пористим і з цього випливають всі його переваги. Крім того, що арболітові блоки це екологічний і неймовірно теплий будівельний матеріал, він, що називається, “дихає”, тобто, по суті, виводить з приміщення надмірну кількість вологи.

Інший безперечний плюс арболіту – невелика вага. Це призводить до прямої економії, тому що тепер немає необхідності споруджувати надто потужний фундамент, який залягав би на велику глибину. Крім цих основних переваг, можна перерахувати ще кілька. Так, наприклад, арболітові блоки мають зручні розміри, за рахунок чого укладання йде набагато швидше за інші традиційні матеріали, наприклад цеглини. Також арболіт добре “дружить” майже з усіма видами обробки.

При цьому арболітові будівельні блоки і будівельні матеріали коштують відносно недорого, що робить цей матеріал дуже виграшним у багатьох випадках. Коли потрібно швидко, якісно та економно, такі блоки, можливо, будуть найкращим вибором. До речі, арболіт – це лише матеріал, якому надали форму блоків. Однак його можна використати і по-іншому.

Наприклад, останнім часом набуває поширення технологія монолітного будівництва, а будівельні матеріали можна купити на сайті Наша Стройка. Тобто спочатку шикується опалубка стін, після чого вона заливається арболітом. Коли арболіт застигає, опалубку розбирають і в результаті отримують монолітні, міцні та теплі стіни. Якщо ж як основний будівельний матеріал були обрані саме блоки, то слід знати, що ніяких особливостей укладання арболіту не має.

Блоки укладають так само, як і будь-які інші, наприклад, газо- або піноблоки. Хіба що як розчин беруть не цементний, а цементно-вапняний розчин. Причому невелика кількість, що також призводить до прямої економії.

При використанні арболітових блоків у будівництві є тільки одне обмеження, яке слід суворо дотримуватися, щоб досягти максимальної ефективності. Арболіт потрібно захистити від вологи. Тобто, стіни найкраще поштукатурити як зовні, так і зсередини, а надземна частина фундаменту повинна бути близько п’ятдесяти сантиметрів над рівнем землі.