Як правильно поклеїти шпалери на стелю своїми руками

Спрощуючи завдання обклеювання шпалер, рекомендуємо рухатися по довжині стелі. Але коли кімната дуже велика, то клеїть упоперек кімнати, щоб полотна були коротшими, і їх було простіше приклеювати. Можна для краси опустити шпалери на стіну, для зорового карниза на 10 – 20 см. Особливо це ефективно, при переклеюванні на стелі, а стіни не оновлювали.

Якщо ваша квартира з висотою стін до 3 метрів, то починати обклеювання слід зі стелі та запускати невелику довжину на стіни (до 10 см), а потім надалі, заклеюючи стіни накрити стельові напуски. Якщо ж висота стін більше 3 метрів рекомендовано залишити фриз до 30 см. При цьому, коли ви клеїти шпалери на стіни не накриваєте припуск, а стикове з’єднання накривається строгою горизонтальною облямівкою – фризом.

Для того, щоб максимально якісно зробити ремонт квартири, поклеїти шпалери на стелю слід задіяти трьох робітників. Одна людина намазує полотно, складаючи його гармошкою для якіснішого просочення і подає двом робітникам. Другий працівник, прикладає полотно на першу третину, третій же працівник, відходячи від другого, поступово розгортає гармошку і розміщує її на частині стелі, що залишилася.

Місця для розміщення аркушів слід розмічати заздалегідь і обклеювання швидко без зволікань. Полотно шпалер не повинно встигнути розкиснути і тільки після швидкого розташування шпалери будуть триматися міцно і не відпадуть.

Якщо є необхідність, працівник просуваючись проклеює полотно, а другий допомагає, підтримуючи лист шваброю (оберніть її чистою тканиною).

Позбавлятися бульбашок під поверхнею шпалер найзручніше сухою чистою ганчіркою, валиком або пензликом. Розганяючи їх під поверхнею від середини до країв. Але якщо ви залишилися наодинці з ремонтом. Змастіть лист клеєм, згорніть його гармошкою і забирайтеся вище.

Поступово розгортайте по одній складці гармошки, однією рукою дотримуйте складеного листа, а другою ритмічно розганяйте бульбашки повітря і притискайте шпалери, приклеюючи їх.

Якщо ж все-таки ви вирішили застосувати різновид виконання підвісної стелі із застосуванням гіпсокартону, чиніть наступним чином. Плити гіпсокартону чи гіпсоволокна кріпляться на металевий чи дерев’яний каркас.

Його підвішують на невеликій відстані від базової стелі. Так ви з легкістю і без витрат будівельним матеріалом приховаєте нерівності та дефективні місця основної стелі.

Легко зможете сховати комунікації, які пропустіть так само між основою та підвісною стелею. Можна навісити його рівно чи аркою.