Євроремонт та капітальний. А в чому різниця?

Коли ми починаємо ремонт у будинку чи квартирі, то перше що робимо: вирішуємо, який ремонт будемо робити капітальний чи євро, а може бути просто “косметика”. Інше – визначаємо бюджет заходу, третє – шукаємо компанію, яка буде здійснювати ремонтні роботи.

Отже, всі природно хочуть, щоби ремонтно-будівельні роботи були виконані на найвищому рівні. І, отже, вимагаємо від бригади будівельників іноді неможливого. Чому? Та з того, що не знаємо самі, чого хочемо. І не знаємо, що входити (має входити) у певний вид ремонту.

Щоб уникнути конфліктної ситуації, пропонуємо зараз розібратися в чому відмінність ремонту капітального від ремонту “євро”

Євроремонтом варто називати такий ремонт, який своєю якістю перевершуватиме всі інші ремонти. Тобто. Не дивуйтеся, що при проведенні такого виду заходу (навіть у хрущові) до процесу будуть залучені не тільки будівельники-професіонали, а й досвідчені архітектори.

Крім цього основним ознакою “євро” ремонту вважається обов’язкова наявність дизайнера з інтер’єру.

Крім цього, перед тим як розпочати процес, замовник повинен надати команді фахівців повністю закінчений план майбутнього ремонту в будинку/квартирі. Одним словом фахівці чітко повинні бачити, яким стане житло після завершення всіх робіт.

Тобто. для здійснення подібного ремонту запрошуються фахівці: архітектори, дизайнери, декоратори, технологи та ін. Вони ставлять собі за мету: отримати житло як з обкладинки журналу.

Можливо, багато хто зараз здивується, але капітальний і євроремонт – це одне й те саме. Тільки має модну назву “ЄВРО”. І керуються всі роботи фахівцем – архітектором. А решта цих видів ідентична, включаючи перелік та здійснення ремонтно-будівельних робіт.