Стабілізатор напруги для газового котла, чому так важливо!

Функціональність цих систем визначає саме якісне і практичне електроживлення. У будинку змінний струм обов’язково повинен відповідати певним встановленим нормативам: відхилення напруги від 220В не має перевищувати п’яти – десяти відсотків, показник частоти змінного струму дорівнює 50Гц, у вигляді чистої синусоїди має буди форма напруги.

Окрім цього в мережі не мають бути присутніми високочастотні наведення і перешкоди. Тому досить важливо перед початком опалювального сезону встановити стабілізатор напруги, який зможе захистити приміщення, батареї і труби від переохолодження, оскільки не дозволить теплу зникнути взимку.

Результат пошуку зображень за запитом "стабілізатор напруги для котла"

Чи потрібні стабілізатори напруги для котла?

Переш ніж дати повну відповідь на це питання, треба передусім розібратися з тим, яким котлам він необхідний і для чого? Сучасні опалювальні котли бувають двох класів:

  • енергонезалежні – не потребують підключення до електромережі для роботи;
  • енергозалежні –для виконання свого прямого призначення мають бути підключені до стаціонарної магістралі змінного струму.

Для першого варіанту не потрібно використовувати стабілізатор напруги, оскільки його краще підключати до циркулярних насосів, що забезпечують пересування рідини по трубах.

Однак, другий варіант потребує підключення стабілізатора напруги, тому що вони працюють виключно при наявності змінного струму. За допомогою такого пристрою можна визначити надійність і довговічність роботи системи опалювання.

Велитенський вибір стабілізаторів напруги для котлів за посиланням https://prel.prom.ua/g2297297-stabilizatori-naprugi-300

У чому полягає функціональність пристрою?

Основним призначенням стабілізатора напруги являється забезпечення стабілізації мережевої напруги, а також захист від можливого короткого замикання. Деякі моделі укомплектовуються спеціальними фільтрами, призначеними для пригнічення високочастотних наведень і перешкод.

Деякі власники газових котлів помилково намагаються після генератора встановити стабілізатор, для того, щоб він змінював пилкоподібну форму на синусоїдальну. Однак, необхідно перш за все встановлювати стабілізатор, оскільки він повинен розташовуватись перед опалювальним пристроєм.

Річ у тому, що автоматика достатньо вимоглива до якості змінного струму і при підвищені чи знижені напруги може вийти з ладу. Також існують опалювальні котли, робота котрих виконується завдяки присутності дизелю. Вони також потребують установки стабілізатора, який має володіти достатньо високою потужністю і хорошими функціональними можливостями.

Третій тип систем для опалювання представляє собою твердопаливні котли, тобто ті, які працюють на вугіллі або дровах. Їх робота виконується без використання електрики, однак, системи обладнані циркулярними наносами, власне котрим потрібен змінний струм.

В цьому випадку цілком достатньо встановити малопотужні стабілізатори, які зможуть забезпечити повноцінний захист насосам опалювальних систем. Що стосується бойлерів і електрокотлів, які знаходяться в будинках з наругою нижче 220В, то наявність стабілізатора вплине на час нагріву води.

Але якщо показник напруги вищий, тоді нагрівальній елемент зможе більш інтенсивніше працювати. Однак, така експлуатація вплине на термін його служби, який зменшиться. Такі стабілізатори відрізняються за характеристиками від пристроїв для побутових котлів опалювання з малопотужною автоматикою, яка досить чутлива до параметрів змінного струму.