Як вибрати шафу-купе: чек-ліст з 9 пунктів

Щоб не помилитися з покупкою і придбати саме ту модель, що вам потрібна, яка прослужить довго, ми підготували невеликий чек-лист корисних порад.

Ознайомтеся з трендами

Меблеве виробництво не стоїть на місці, сучасні компанії пропонують все нові і нові практичні рішення під різні потреби. Саме тому важливо перед вибором ознайомитися з новинками ринку і актуальными трендами.

Можливо, вам більше підійде не звичайна шафа-купе, а більш розширений гардеробний варіант з розсувними дверима?

Або, навпаки, полегшений варіант – система зберігання з дверцятами і  висувними-перегородками. Розгляньте різні можливості і конфігурації, перш ніж прийняти рішення. Можете собі підібрати різні варіанти на цьму сайті 8rooms.com.ua

Враховуйте особливості приміщення

Можливо, в кімнаті є ніша, куди відмінно впишеться система зберігання? Або ваше приміщення – вузьке і витягнуте, і можна підкоригувати його геометрію, розташувавши шафу вздовж однієї з коротких стін? Існують також рішення для мансардних приміщень, що дозволяють максимально ефективно задіяти для зберігання наявний простір.

shafa-kupe-vbudovani-z-pidsvitkoju-kutovi-modulni.jpg

Підберіть відповідний тип конструкції

Шафи-купе бувають корпусними (їх можна розібрати і зібрати заново в іншому приміщенні), вбудованими (двері і полиці монтуються у них до стін, підлоги і стелі) і напіввбудованими (роль однієї або двох стінок таких шаф виконують стелю і/або стіни кімнати).

Врахуйте, механізм відкривання дверей

Двері шафи можуть бути розсувними (тобто, переміщатися по напрямних за допомогою роликових механізмів), підвісними (нижні напрямні відсутні, двері переміщається тільки за рахунок верхніх роликових механізмів), навісними (система направляючих прихована в корпусі виробу).

shafy-kupe-u-vitalnju-s-zerkalom-kutovi-pid-televizor-87647738357.jpg

Зіставте потреби і можливості

До планування конфігурації і наповнення шафи-купе варто прояснити для себе два моменти. 

Перший – які ваші потреби: що буде зберігатися в шафі.

Другий момент – які ваші можливості. Дозволяє площа приміщення встановити глибоку шафу, чи потрібні меблі меншої глибини? Вміститься все бажане в одну систему зберігання чи має сенс обзавестися декількома?

Може здатися, що це очевидний момент. Однак на практиці нерідкі випадки, коли раптово виявляється, що в квартирі ніде зберігати дорожні сумки та сноуборд, а також немає куди поставити пилосос чи прасувальну дошку.

shafy-kupe-u-vitalnju-kutovi-6739957673.jpg

Не економте на якості

Якісні комплектуючі та надійні механізми не можуть пропонуватися за низькими цінами.

Дешеві шафи-купе не тільки потребують швидкої заміни, але й можуть завдати шкоди вашому здоров’ю (погодьтеся, шкідливі випари від низькоякісних ДСП і раптово полиці, що відвалюються щоразу як на них щось ставиш вам ні до чого). Вибирайте шафи з практичних, стійких і екологічно чистих матеріалів.

Вважайте на наповнення шафи

Ніякого «стандартного набору» полиць, кошиків і штанг не існує, наповнення шафи-купе має точно відповідати вашим потребам. Плануєте зберігати в ньому білизну і безліч дрібних речей і аксесуарів? Передбачте побільше висувних ящиків. Тримайте одяг в основному на вішалках? Додайте в шафі менше полиць і більше штанг.

Існують також брючниці, вішалки для краваток, висувні корзини і полиці для взуття. Деякі виробники пропонують оснастити шафу-купе висувною прасувальною дошкою, що також у багатьох випадках вельми зручно.

Якщо ваш шафа вийде досить високою, буде не зайвим оснастити її пантографом – спеціальним механізмом для опускання та піднімання штанги.

Визначтеся з оформленням фасадів

Сучасні виробники пропонують найрізноманітніші фасади шаф-купе: від лаконічних класичних і звичних дзеркальних до варіантів з фотодруком або частково прозорими дверима. Так що ви гарантовано зумієте підібрати найбільш підходящий під стиль і колірну гаму вашого інтер’єру.