Що таке інвестиції і якими вони бувають

Головними показниками вкладень прибутковість і ризики. Їх співвідношення і стає критерієм вибору видів інвестицій. Менше ризики менші доходи і навпаки, зазвичай при високих ризиках отримують великий дохід.

Скільки грошей вкласти

Перш ніж робити свій вибір на користь того чи іншого інструменту, необхідно визначити, скільки грошей ви готові вкласти, враховуючи, що ви можете їх втратити. У що можна інвестувати різні суми?

Невеликі суми до 30 тисяч рублів доцільно інвестувати в металеві рахунки, ПІФи, банківські депозити.
До 100 тисяч рублів все те ж саме, а також можна застосовувати біржові інструменти.
Понад 100 тисяч рублів можна вже планувати покупку об’єктів нерухомості, відкривати ПАММ-рахунки, закривати угоди на Форекс і т.д.
куди вкладати

банки

Найпопулярніший варіант серед населення. Громадяни довіряють найбільше цього виду вкладень, незважаючи на те, що зазвичай не отримують прибутковості вище 5-6%, іноді 10%. Покласти гроші на депозит не складає труднощів, банківський співробітник робить це за кілька хвилин. Годі й ні про що думати. Однак нарахованих відсотків не вистачає не те що примножити, а й «перекрити» інфляцію.

Нерухомість

Багато хто вважає, що це найнадійніший спосіб вкласти свої гроші, оскільки при будь-якому поведінці ринку у вас «на руках» буде актив нерухомий об’єкт. Але не варто бути однозначним в цьому питанні, оскільки періоди спаду трапляються нерідко.

ПАММ-рахунки

Що таке invest in Kyiv простими словами в ПАММ-рахунки? Новачкам здається дуже зручною схемою заробітку: оцінив показники керуючого, начебто високі, довірив йому управління своїми інвестиціями і все залишилося чекати доходів.

Однак провали трапляються навіть у самих успішних трейдерів, до того ж закон висуває особливі схеми ліцензування.

Форекс

Як багато новачків тут обпеклися! Але щороку їх стає більше і більше. Ризик гри на Форекс дуже високий, однак в разі успішного результату можна заробити величезні гроші. Багато інвесторів торгують самі, багато хто вибирає довірче управління, коли угоди здійснює досвідчений трейдер.

Дорогоцінні метали

Вважається вигідним вкладенням в довгостроковій перспективі. Ціна на дорогоцінні метали постійно зростає. Інвестувати можна, наприклад, в золоті злитки або в знеособлені рахунки.

Стартапи

Вкладення в цікаві проекти, офлайн або онлайн, теж може обіцяти великі гроші. Щойно створена компанія через два-три роки або навіть раніше раптом виступає на перші позиції, її акції високо злітають у ціні, а прибуток, яку приносить діяльність компанії, величезна. Тут важливо мати чуття, проект